Η Nannuka γίνεται πιο γρήγορη

Η Nannuka γίνεται πιο γρήγορη

Εδώ και κάποιες μέρες οι χρήστες μας μπορούν και βλέπουν το site μας πολύ πιο γρήγορα. Ο λόγος; Η επέκταση του δικτύου της Cloudflare που πλέον έχει Servers και στην Αθήνα!

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Τι είναι η Cloudflare και τι σχέση έχει με τη Nannuka;

Αρχικά, κάθε site που επισκέπτεστε, “έρχεται” σε εσάς από κάποιον server που μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο και συνήθως ανάλογα με το πόσο μακριά είναι από την τοποθεσία σας, υπάρχει πάντα μια καθυστέρηση. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο της Nannuka έρχεται κυρίως από τους server μας στη Γερμανία, με αποτέλεσμα ένας χρήστης που ψάχνει babysitter στην Αθήνα ή στην Ιταλία να βλέπει αυτό το περιεχόμενο με μια μικρή καθυστέρηση.

Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν τα CDN (Content Delivery Networks). Πρόκειται για δίκτυα από πάρα πολλούς server, οι οποίοι βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου. Αυτοί οι server αποθηκεύουν το περιεχόμενο από site όπως η Nannuka, και όταν ένας χρήστης ζητάει αυτό το περιεχόμενο, αντί αυτό να έρθει από την αρχική του πηγή, έρχεται από το πιο κοντινό σημείο, εκμηδενίζοντας αυτό το χρόνο.

To Cloudflare είναι μετά από αυτή την αναβάθμιση ένα από τα μεγαλύτερα CDN του κόσμου, καθώς καλύπτει 100 πόλεις σε 49 διαφορετικές χώρες. Αυτό το δίκτυο χρησιμοποιούμε και στη Nannuka εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πέρα από τις βελτιώσεις στην ταχύτητα που προσφέρει, η Cloudflare παράλληλα βοηθάει και στην ασφάλεια του site και των επισκεπτών του, καθώς έχει την ικανότητα να μας προστατεύει από κακόβουλες επιθέσεις, που διαφορετικά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του και να θέσουν σε κίνδυνο τους επισκέπτες.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.